A boldogságra megújuló templom

Mitől boldog az ember? Kik az igazán boldogok?

Sokszor újraértékeli az ember a boldogság fogalmát egy-egy átélt veszteség alkalmával, mikor a boldogság illékony voltával szembesül. De nem csak akkor!

Akkor is újra tudjuk értékelni a boldogság fogalmát, mikor valami igazán örömteli dolog történik. Ilyen boldogság, ilyen öröm a vérteskethelyi evangélikus gyülekezet számára templomuk felújítása.

A mi Urunk kegyelméből a gyülekezet 2021-ben elnyerte a Bethlen Gábor Alap Zrt. által támogatott EEÖR- KP-1- 2021/1-001471 számú 15 milliós pályázatot, és régi vágya teljesült a kis közösségnek, mikor megkezdődtek a külső és belső felújítások. Többek között nyílászárókat, elektromos hálózatot tudott cserélni, valamint külső és belső festésre is sor kerül. Emellett még padfűtést is szeretnénk beépíteni a megújult templomba.

Nagy boldogság a gyülekezet számára látni az egyre szépülő templomot, az Isten dicsőségére történő épülést.

Az utóbbi időszak megemelkedett árai miatt azonban túlléptük a pályázat által elnyert 15 millió forintot.

A megemelkedett költségek nehéz anyagi helyzetbe hozzák a szerény költségvetéssel bíró kis gyülekezetet. Mégis abban reménykedünk, hogy felhívásunk többeknél célhoz érhet, és hogy a vérteskethelyi evangélikus templom felújítása nemcsak a jelenlegi gyülekezetnek szívügye, hanem másokkal együtt is osztozhatunk az épülés és az új lehetőségek áldásaiban, örömében. A falubelieknek és környékbelieknek is lehet örömforrássá, és reményeink szerint lelki otthonukká is templomunk. Mi örömmel nyitjuk meg templomunkat minden érdeklődő előtt.

Amennyibe teheti, örömmel fogadunk minden anyagi támogatást (akár ha csekély összeggel is tudja támogatni gyülekezetünket) a templom felújítására:

Utalva:

Szákszendi Evangélikus Egyházközség
63200061-11095763

Vagy személyesen istentiszteleteinken, amelyeket vasárnaponként tartunk 14 órakor Vérteskethelyen.

Az adományokat október 15-ig várjuk.

„Boldogok, akik házadban laknak, szüntelenül dicsérhetnek téged!” (Zsolt 84,5)

Erős vár a mi Istenünk!

Sinkó-Szabó Lilla
gyülekezeti lelkész